Британският премиер Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела Бравърман,

...
Британският премиер Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела Бравърман,
Коментари Харесай

Риши Сунак уволни вътрешната министърка на Великобритания

Британският министър председател Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела Бравърман, съобщи Ройтерс.

В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко полемики. Тя упрекна английската полиция, че е показала прекомерно меко отношение към пропалестински стачкуващи.

Под натиска на опозиционни депутати и членове на ръководещата Консервативна партия, които приканиха за отстраняването на Сюела Бравърман, Сунак се обърна против вътрешния министър, като помоли тя " да напусне държавното управление ", заяви източник.

" Днес Риши Сунак укрепи държавното управление си, с цел да може то да ползва дълготрайни решения за по-добро бъдеще ", написа ръководещата Консервативна партия в мрежата " Екс ", представена от Франс прес.

Според в. " Сън " на мястото на Бравърман ще бъде назначен външният министър Джеймс Клевърли.

Миналата седмица Бравърман се опълчи на Риши Сунак, като разгласява публикация, в която насочи рецензии към полицията, че е прилагала " двойни стандарти " в реакцията си при пропалестинска демонстрация предходната събота. Повече от 140 души бяха задържани при демонстрацията, откакто крайнодесни контрапротестиращи влязоха в конфликт с полицията, опитваща се да ги държи надалеч от 300 000 пропалестински стачкуващи. Според критици позицията на Бравърман е съдействала за увеличението на напрежението по въпроса, което е принудило Сунак да предприеме дейности.

Въпреки това уволнението на една от водещите фигури в дясното крило на партията може да сътвори компликации за премиера, който се пробва да сплоти групировката си и да я приготви за изборите, планувани за идната година, означиха Пи Ей мидия и ДПА.

Очаква се Сунак да извърши по-голям брой промени в кабинета си, като притегли съдружници и в профил някои министри, които съгласно " Даунинг стрийт " не са се справяли толкоз добре, колкото той е желал.

В миг, в който стартира разбъркване в държавното управление, някогашният министър-председател Дейвид Камерън бе видян на " Даунинг стрийт ", което провокира спекулации, че той би могъл да се върне в държавното управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР